För beställare

Välj kommunikationsbyrå med Live Relations

Säg hejdå till överflödiga pitchar

Reklambyrå, Produktionsbyrå, PR-byrå, Webbyrå, Kommunikationsbyrå, Contentbyrå, Mobilbyrå, SEO-byrå, Annonsbyrå, Analysbyrå, Designbyrå, Managementbyrå, Kampanjbyrå, Digital byrå, Sociala medier-byrå… ja, ni fattar. Kärt barn har många namn.

Det är inte svårt att man som marknadschef på valfritt företag ibland sliter sitt hår i den snårskog av byråformer som finns att välja bland. Två byråer som på ytan verkar ägna sig åt liknande produktion kan i själva verket utgöra varandras motsatser. Detta ställer till med problem vid inköpsprocesser.

Det enklaste sättet att komma runt dessa hinder är att anlita Live Relations som en underlättande mellanhand. Vi anordnar effektiva mötestillfällen där vi parar ihop rätt byrå med rätt beställare. Men till skillnad från mänsklig matchmaking styr inte slumpen om kemi skulle uppstå.

Live Relations analyserar noga på förhand, i samråd med beställaren, vad uppdraget kräver och kartlägger vilka byråer som erbjuder den kompetens som efterfrågas. Eventet anpassas utefter beställarens kravställning och Live Relations väljer i sin tur en handfull byråer som  har chans att få en plats på eventet och mötena med er.

Med våra mötestillfällen minimeras risken för en pitchsituation där flera av byråerna inte alls överensstämmer med det som beställaren efterfrågar. Vi erbjuder ett effektivt alternativ till en traditionell inköpsprocess som sparar ovärderlig tid för alla inblandade.

Vid sidan av evenemanget finns Live Relations erfarna medarbetare hela tiden tillgängliga som ett stöd under processen. Vi hjälper er att formulera en tydlig brief som inte kan missuppfattas av leverantören och gör grundliga behovsanalyser. Minsta frågetecken som du som beställare har reder vi ut i god tid innan matchningstillfället äger rum.                        

Vilken typ av byrå söker er marknadsavdelning? I vänsterkolumnen finns ytterligare information om de vanligaste formerna.

Anledningar att hitta en byrå genom Live Relations

  • Vi matchar rätt företag med rätt byrå - lämna över letandet till oss
  • Förkorta inköpsprocessen till en eftermiddag med våra mötesevent
  • Samråd - vi ser över er brief och gör den så tydlig som möjligt
  • Effektivt - inget som ni tar ställning till kommer kännas överflödigt
Jag kan verkligen rekommendera andra att prova Live Relations marketing i sin jakt på ny kommunikationsbyrå!
Clara Olovsson
Marknadsansvarig, Clas Ohlson
Evenemanget var mycket givande på fler sätt då vi lärde oss mycket genom att träffa flera olika byråer.
Theodor Camitz
Marketing, Orrefors Kosta Boda AB
Live Relations förenklade processen då vi snabbt fick en magkänsla för vilka vi ville gå vidare med. Det känns riktigt bra att få samarbeta med vår nya byrå!
Erica Nordström
Marknadschef, HSB Stockholm
Live Relations förenklade byråvalsprocessen för oss då vi på kort tid fick träffa rätt typ av byråer för att bilda oss en första uppfattning och få en bra känsla för vilka som var aktuella för ett samarbete.
Lottie Funck Ekelund
Marknadschef, Synoptik
Vi blev positivt överraskade av evenemanget då det var effektivt, relevant och inspirerande. Vi fick en väldigt bra överblick över de byråer som var aktuella för vårt uppdrag.
Anna Quist
Marknadsansvarig, Scott Sports AB
Detta sparade oss mycket tid när vi sökte ny byrå. Det känns riktigt bra att få komma igång med samarbetet!
Tina Olson Wikström
Brand Manager, Kung Markatta
Det sparade oss mycket tid då vi fick hjälp med att både specifiera vårt behov och sedan träffa matchade byråer utifrån briefen.
Ann Möllerberg
Marknadschef, CWS Boco
Jag tycker att evenemanget är nytänkande och effektivt. Definitivt något att prova i jakten på en ny samarbetspartner!
Maria Philipson
Marketing, Cirkle K
Jag tycker att evenemanget är en riktigt bra kanal när man söker ny byrå då det är både tidseffektivt och relevant!
Atria Scandinavia
Trade Marketing, Atria Scandinavia
Jag tycker att evenemanget är ett utmärkt sätt att träffa byråer då det är effektivt och dessutom riktat utifrån våra behov som kund.
Caroline Pettersson
Kommunikationsansvarig, Castellum Brostaden
Live Relations är ett effektivt, roligt och annorlunda forum för att hitta rätt leverantörer vid byråval. Vi träffade relevanta byråer och är väldigt nöjda med vårt deltagande!
Gabriella Ödman

Head of Communications, Synologen
Evenemanget var välorganiserat och ett tidseffektivt sätt att få en första kontakt med flera kompetenta aktörer.
Johanna Schäfer
Marknadschef, Big Image Systems
Live Relations marketing var nytt och nästan lite bisarrt men jag är mer än nöjd och kommer gärna igen när behovet dyker upp!
Åsa Kellner
Projektledare, CMORE Entertainment
Evenemanget var väl planerat och väl genomfört! Vi fick möjlighet att snabbt och enkelt scanna av relevanta byråer för ett vidare samarbete.
Malin Westling
Nordic Communications Manager, Semper
Oavsett om du söker ny byrå akut eller behöver gallra inför en upphandling är eventet helt klart värt din tid. Det är en stark rekommendation oavsett bransch.
Monika Pirslin
Marknadschef, Svenska Mäklarhuset
Detta var riktigt effektivt - vi hittade helt rätt partner för våra uppdrag och samarbetet har varit mycket givande. Rekommenderas!
Martina Talmet
Brand Manager, Arcus Sweden
Live Relations är ett bra och snabbt sätt att träffa relevanta byråer som kan möta ens behov.
Moa Karlsson
Brand Manager, The Wineagency